Jora Solutions
Home Aerial Patroller Contact

Aerial Patroller

Binnenkort presenteren wij hier onze inspectie software. De software is een combinatie van navigatie software op basis van GPS, gecombineerd met een incidenten management systeem.

Primair gebruiksdoel is gevlogen inspecties van gebieden of objecten. Gedurende de vlucht projecteert de Aerial Patroller software 't gewenste kaartmateriaal op een hoog-intensiteit touch-screen. Gekoppeld aan een GPS levert dit de crew een grote position-awareness op. Geconstateerde incidenten kunnen direct digitaal worden aangemaakt waardoor er direct na de landing gedetaileerde rapporten, mogelijk zelfs met fotos, aanwezig zijn volgens uw eigen specifieke wensen.

Het centrale incident management systeem biedt u in staat direct controle te houden op het inspectieproces. Zo kunt u direct zien wanneer een bepaald gebied is gevlogen, en de incidenten historie waar nodig opvragen. Andere belanghebbenden kunt u indien gewenst ook online toegang geven tot (een deel van) de gegeven en rapporten. Wanneer er sprake is van wettelijke inspectie eisen kan doormiddel van rapporten en logbestanden eenvoudig achteraf worden aangetoond dat aan alle eisen is voldaan.

De software is opgebouwd uit modules die naar behoefte kunnen worden toegevoegd. Globaal staan de modules hieronder beschreven. Deze lijst is niet compleet, en wij maken de software op maat voor uw specifieke wensen. Klik op de individuele modules voor meer informatie. Mocht u interesse hebben, dan kunt u contact met ons opnemen.

Module overzicht

Module groep Navigatie
Module Navigatie 1
Nu leverbaar Navigatie en incident management via enkelvoudig scherm
Nu leverbaar 1x Add-in module "Navigatie Kaart" voor aangeleverde kaarten.
Nu leverbaar Weergave CTR grenzen, extended centrelines, restricted areas.
Later leverbaar Weergave plaatsnamen dichtsbijzijnde grote plaatsen.
Module Navigatie 2
Later leverbaar Navigatie en incident management via twee schermen: een voor de vlieger, een voor optimaal incidenten management.
Nu leverbaar 1x Add-in module "Navigatie Kaart" voor aangeleverde kaarten.
Nu leverbaar Weergave CTR grenzen, extended centrelines, restricted areas.
Later leverbaar Weergave plaatsnamen dichtsbijzijnde grote plaatsen.
Add-on Module Navigatie Kaart
Nu leverbaar Door het toevoegen van deze module aan de basis Navigatie 1 of Navigatie 2 module, wordt het mogelijk een extra kaart-type weer te geven. Naast verschillende soorten geografische kaarten is het bijvoorbeeld ook mogelijk om satelliet beelden weer te geven indien die beschikbaar zijn.
Add-on Module Navigatie Obstakel
Nu leverbaar Met deze module wordt obstakel informatie aan de kaart toegevoegd. Deze informatie kan uit uw eigen database komen, of er kan gebruik worden gemaakt van externe bronnen zoals bijvoorbeeld de gegevens van het Kadaster.
Add-on Module Navigatie Direct
Nu leverbaar Biedt de mogelijkheid om vanaf de huidige positie direct naar een bepaalde stad of vliegveld geleid te worden.
Add-on Module Navigatie Routes
Later leverbaar Wanneer het vliegen van specifieke routes gewenst is, dan kunnen deze met de Routes Add-on aan de vlieger gepresenteerd komen. Voor het bouwen van de routes is een stand-alone applicatie beschikbaar.
Module groep Incident management
Module Incidenten 1
Nu leverbaar Aanmaken incidenten met inhoud conform uw wensen.
Nu leverbaar Weergave op de kaart en terugkijken van incidenten van dezelfde dag.
Module Incidenten 2
Nu leverbaar Aanmaken incidenten met inhoud conform uw wensen.
Nu leverbaar Mogelijkheid van 'sluiten' van incidenten.
Nu leverbaar Weergave op de kaart en terugkijken van incidenten die 'actief' zijn.
Add-on Module Incidenten Fotografie
Nu leverbaar Ondersteuning van real-time fotografie door aan systeem gekoppelende camera. Foto's kunnen aan incident worden toegevoegd.
Nu leverbaar Huidige ondersteuning beperkt tot Canon camera's die door de Canon EDSDK kunnen worden aangestuurd. Hieronder vallen vrijwel alle D-SLR modellen.
Module groep Rapportage
Module Rapportage 1
Nu leverbaar Rapportage van incident rapporten op USB drive in PDF formaat.
Module Rapportage 2
Nu leverbaar Rapportage van incident rapporten op USB drive in XML formaat.
Nu leverbaar Rapportage van vluchtregistratie op USB drive in XML formaat.
Module Rapportage 3
Nu leverbaar Rapportage van incident rapporten op USB drive in PDF en XML formaat.
Nu leverbaar Rapportage van vluchtregistratie op USB drive in PDF en XML formaat.
Add-on Module Rapportage Mail
Later leverbaar Stand-alone applicatie om rapportage bestanden direct vanaf de USB stick te mailen naar een of meer willekeurige adressen.
Add-on Module Rapportage FTP
Later leverbaar Stand-alone applicatie om rapportage bestanden direct vanaf de USB stick naar een FTP server te kopieeren.
Add-on Module Rapportage Secure Client/Server
Nu leverbaar Stand-alone applicatie + server applicatie om rapportage bestanden direct vanaf de USB stick te verzenden naar een eigen systeem via een beveiligde verbinding met terugkoppeling naar de zender van geslaagde ontvangst.
Module groep Inspectieobjecten
Module Inspectieobjecten
Nu leverbaar Weergave van toepassingsspecifieke inspectieobjecten (bijvoorbeeld kabels of leidingen)
Add-on Module Inspectieobjecten Status
Nu leverbaar Geeft op grond van door de klant aangegeven criteria (afstand, hoogte, tijdstip) aan of een bepaald inspectieobject wel of niet geinspecteerd is.
Module groep Enterprise Management
Module Enterprise Server
Later leverbaar Biedt een server oplossing om alle gegevens centraal op te kunnen slaan. De server staat in een goed bereikbaar datacenter en wordt door ons beheerd.
Later leverbaar Stand-alone applicatie om rapportage bestanden direct vanaf de USB stick te verzenden naar de server via een beveiligde verbinding met terugkoppeling naar de zender van geslaagde ontvangst.
Later leverbaar Stand-alone applicatie om rapportage bestanden vanaf onze server naar een eigen systeem te kopieeren voor verdere verwerking indien gewenst.
Add-on Module Enterprise Server Synchronisatie
Later leverbaar Met de synchronisatie module kunnen voor vertrek alle gegevens van het systeem worden bijgewerkt tot de meest actuele stand van zaken.
Add-on Module Enterprise Server Automatische rapportage
Later leverbaar Met de automatische rapportage worden de nieuwe rapportage bestanden automatisch verzonden naar een gewenste ontvanger.
Add-on Module Enterprise Server Real-time Synchronisatie
Later leverbaar Indien er een internet verbinding aan boord beschikbaar is, kan er een real-time synchronisatie plaatsvinden met de server waardoor alle systemen continu de laatste gegevens krijgen en delen.
Add-on Module Enterprise Server Web-access
Later leverbaar Met de Web-access module is het mogelijk om direct inzage te krijgen in de gegevens op de server. Dit systeem wordt op maat ingericht.